Sint-Niklaas Chapter : 1993-1995

Het Westpoort 66Chapter Belgium werd voor het eerst opgericht onder de naam St-Niklaas Chapter Belgium, dd 23/01/1993. Een van de hoogtepunten was zeker het ZZ-Top paasweekend in 1994, de ride-out naar Rotterdam op 16/10/1994 en de ride-out naar Cap Griz Nez (25/05/1995). Doch interne problemen brachten een einde aan dit Chapter.

Dankzij de groeiende motivatie van enkele leden in de zomer van 1995 het werd HOG Chapter Waasland onder de vorm van een vzw opgericht. Met een tiental leden werden de eerste stappen gezet en al snel kwamen de eerste uitbreidingen van het ledenbestand.

Waasland Chapter : 1995-2007

Het eerste hoogtepunt was zeker de organisatie van de 'First Annual Biker Meeting' van 25 t/m 27/08/1995 in Wetteren. Ondanks de zwakke opkomst wegens het slechte weer, zat de ambiance er toch dik in en werden vooral de eerste grote tekenen gegeven naar de buitenwereld : het HOG WAASLAND CHAPTER was nu meer dan een naam.
Van dan af begon het snel te gaan, deelname aan grote treffens (Castellon '95, American Wheels Festival Rotterdam), meetings in en uit de streek, ride-outs, bezoeken van beurzen, en andere eigen activiteiten zoals een shoot-out, bowlingavonden,...
De '2nd Anniversary Party' op 15-16 juni 1996 in Vurste was een ware voltreffer! Een zonnig weekend met een knappe ride-out door de Vlaamse Ardennen, silly games, BBQ en veel ambiance. Het Chapter telde toen al 32 mannen én vrouwen. Kort daarna stond het vertrek naar de European Rally aan het Garda Meer in Italië op het programma.
De kilometers tikten aan, de vriendschap tussen de leden groeide.

In 1997 vertrokken verschillende koppels voor het eerste Chapter Weekend. De Vogezen werden platgereden, de sneeuw die erop lag weggeblazen door de uitlaten van de dikke V-Twins. Op een hete 24 mei 1997 werd de '3rd Ride & Party' georganiseerd. 145 Ronkende Harley's kwamen samen voor een knappe rit door de polders en een gezellige 'afterburner' op een typisch Waaslandse locatie : De Etboshoeve in Moerbeke Waas. Ook de European Rally in Biarritz, samen met verschillende andere ritten stonden op onze activiteitenagenda.

1998 beloofde een mooi jaar te worden en en dat bleek een understatement! Het ledenbestand groeide naar 37 actieve leden, de '4th Ride & Party' trok maar liefst 280 Harley-Davidson motoren aan. Een machtige stoet met veel motorgebrul onder opnieuw een stralende zon. De Chapter-activiteiten volgden dat jaar elkaar snel op, enkele hoogtepunten waren zeker de trouwparty van Nancy, onze contactpersoon bij AMS, Daytona Bike Week in Florida, de Chapter-Challenge in Amersfoort, Faaker See, en de verschillende ritten naar o.a. de Westhoek, Cadzand, de watervallen van Coo, de Vlaamse en de Waalse Ardennen,...

1999. Ook in dit jaar stonden er vele activiteiten van het Chapter op het programma : de '5th Ride & Party' op 8 mei '99 in 't Waesmeer in Tielrode, het Chapter Weekend rond de kastelen van de Loire, het chapter-dinner, de shoot-out, het European Hog treffen in Cheltenham, het HOG Benelux treffen in Lanaken van het Maasland Chapter en opnieuw Faaker See zijn maar enkele voorbeelden.

Het jaar van de eeuwwisseling was voor het Chapter eveneens geen rustjaar. De '6th Ride & Party' werd ditmaal georganiseerd in Stekene op Camping De Vlassaard, het Paasweekend in het Friedewald in Duitsland, de European HOG-rally in Lloret De Mar met maar liefst 20 personen op een ledenbestand van 47, en ook Faaker See stond opnieuw op het programma...

De vooruitzichten voor 2001 zien er ook veelbelovend uit. Uiteraard zullen St-Tropez en ook Faaker See aan bod komen evenals verschillende zondagse en of meerdaagse ride-outs. Onze rijders en passagiers en zeker niet te vergeten ook onze vrouwelijke bestuursters staan nu al op scherp.

Wat 2002 betreft hebben wij de HOG Rally in Lido De Cavallino (Venetie, IT), de Benelux Rally te Luxemburg Heiderscheid, de jaarlijkse Open House bij American Lifestyle, verschillende ride outs (teveel om op te noemen ), en vooral Faaker See, dat alle jaren op het programma, staat is echt een succes.

In 2003: onze Ride & Party in mei, ondanks het slechte weer toch een grote opkomst, de Benelux Rally die plaatsvond in Brussel, onze jaarlijkse Sis-Klim-op die alle jaren maar aangroeit, de Open House van American Lifestyle, EN om zeker niet te vergeten het 100 jarig bestaan van HARLEY DAVIDSON dat massaal gevierd werd te Barcelona Spanje en Hamburg Duitsland, onze verschillende ride outs op zondag en de Faakersee European Bike Weekend.

2004 Na een winter staat iedereen te trappelen om zijn HD de baan op te sturen, vooreerst om de zondagen terug mee te rijden met onze club het Waasland Chapter en de ride outs die we organiseren. Eind april zijn we vertrokken naar Engeland samen met het Antwerp Diamont Port Chapter en het Niederrhein Chapter om dan met 38 Harley's verder richting Sommerset Bay te rijden, waar we deel namen aan de Cider Rally van het Bridgewater Chapter . We waren nog niet thuis en we konden alweer aan vertrekken denken. Dit keer richting de Benelux Rally Duinrell Nederland. Kort daarna en na een geslaagd weekend maken we ons op voor onze succesvolle Ride & Party te Dendermonde. De eerste rit die we dan reden was weer alleen voor onze leden bestemd: het immer groeiende weekend "Sis-Klim-Op Rally" dat al jaren een groot succes is bij onze leden zowel voor de mannen als voor de Ladies (LoH). Misschien moeten we een groter hotel zoeken om deze bende te slapen te leggen... alhoewel slapen?? En voor enkele onder ons de eerste keer: naar de Super Rally in Ljungbyhed te Sweden. De Open House van American Lifestyle, en zeker Faakersee niet vergeten, en de talrijke Ride outs en feestjes die dit jaar werden georganiseerd.

2005 Is duidelijk beter geworden, dit heeft zeker te maken met het 10 jarig bestaan van ons Waasland Chapter: het "Harley Independence Festival" wordt een waar feest dat we met trots en fierheid zullen vieren!! Reeds op het programma stonden opnieuw de POT en enkele Ride Outs, verder verwachten we nog meerdere Ride outs, de Benelux Rally bij onze vrienden van Antwerpen, de HOG Rally te St-Tropez, Sis-Klim-Op Rally ,Open House , Faakersee, onze bezoeken aan andere Chapters enz, enz, enz...

2006-2007 Onder het nieuwe bestuur is ons Chapter uitgegroeid tot een hechte familie-club, het ledenbestand blijft constant rond de 60 gemotiveerde leden. De Ride-Out's en de evenementen worden door een groot aantal leden mee gereden. Met onze dealer hebben we 2 belangrijke en jaarlijks terugkomende evenementen opgezet, de 'Ladies Day and Ride Out' en de 'ALD Ride Out'. Beide evenementen waren een groot succes, de ALD Ride Out was met 265 motoren een moeilijk te evenaren hoogtepunt.

Westpoort 66 Chapter : 2007-...

Begin 2007 is de beslissing gekomen van HD dat American Lifestyle zal verhuizen naar Zwijndrecht. Daar zal een mooi gebouw geplaatst worden door onze Sponsoring Dealer 'Gus'. De naam Waasland Chapter komt al enkele jaren niet meer overeen met het gebied waar het Chapter zetelt, daarom is door 'Gus' en het bestuur gezocht naar een nieuwe naam voor ons Chapter: dat is 'Westpoort 66 Chapter' geworden. De naam is gekozen omdat het adres op het industrieterrein van Zwijndrecht zal liggen op Westpoort nr. 66. December 2007 kwam van HOG Amerika het bericht dat de naam goedgekeurd is.

2008 zijn wij traditioneel gestart met de Nieuwjaarsreceptie van en bij onze sponsoring dealer American Lifestyle. In februari hebben de dapperen onder ons toch ieder weekend een winterrit gemaakt. Bij de openingsrit op 30 maart waren meer dan 60% van onze leden aanwezig. Op 6 april hadden wij feestelijk de opening van ons "Chapter Meeting Point" bij onze dealer. De organisatie van de 2de Ladies Day met Ride Out was weerom een succes. Aan onze ALD Ride Out namen 220 motoren deel. Brouwerij Malheur was het decor voor de eindstop waar wij alle deelnemers friet met stoofvlees serveerden. De jaarlijks op onze agenda staande activiteiten zoals "Sis-Klim-Op" en BeNeLux Rally waren zoals gewoonlijk niet te missen. De sfeer op beide was zeer goed. Met onze zondagritten hebben wij bijna alle hoeken van ons land gezien. Ook een kijkje gaan nemen in onze buurlanden gecombineerd met regelmatige deelname aan de evenementen van bevriende chapters. De European HOG Rally aan het Garda meer in Italië waar 50% van de leden hebben aan deelgenomen was een prachtige ervaring. De dappere leden onder ons hebben ook weer deelgenomen aan de 500Miles. Wij sluiten ons seizoen steeds af met de nodige feestjes zoals de X-mas Sale en Party bij onze dealer, onze diner en dit jaar voor de eerste keer een Kerstfeestje voor jong en oud.

In 2010 werd naar jaarlijkse gewoonte opnieuw ingezet met de nieuwjaarsreceptie. De zondagse ritten werden voorgezet met massaal veel leden aan elke start. Dit jaar stond het 2de Westpoort 66 Chapter Independence Festival centraal, en het was een succes, op een prachtige locatie in de paardenmanege ít Overdijk. Ook naar jaarlijkse traditie: de Sis-Klim-Op (Herbeumont-Sur-Semois) en een massale aanwezigheid op de H.O.G.® BeNeLux Rally (La Rochette, LUX). Enkele moedige leden hebben deelgenomen aan de Swiss Harley Days (Europese H.O.G.® Rally) en de Hamburg Harley Days. De afsluiter van het motorseizoen was de eindejaarsdiner waar een groot deel van de leden zich tegoed deden aan het voorgeschotelde menu.

Iedereen staat nu al met een blinkende HD te pronken om de komende ritten en bijeenkomsten te beleven.

Westpoort 66 Chapter vzw - 2010 ©
Westpoort 66 Chapter - 9078 is an official Chapter of the Harley Owners Group